Ga naar hoofdinhoud

Wat is Payroll?

Payroll is het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap, waardoor jij alleen operationeel werkgever bent. De salarisadministratie, uitbetaling en verzekeringen worden geregeld door het payroll bedrijf.

Een payroll bedrijf zorgt voor de werkgeverschap van jouw personeel. Dit gaat slechts over juridisch werkgeverschap, het operationeel werkgeverschap blijft van het bedrijf zelf. Zij nemen alle risico’s, alle verplichtingen en alle uitbetalingen over van de opdrachtgever en zorgt hierbij dat de CAO’s goed worden nageleefd. De werknemer komt in dienst bij de payroll organisatie doormiddel van een payrollovereenkomst. In deze payrollovereenkomst staat duidelijk aangegeven dat de operationeel werkgever de opdrachtgever is, waardoor de payroll organisatie, behalve het juridisch werkgeverschap, niet met het personeel kan doen.

Een payrollorganisatie betaald het personeel van de opdrachtgever uit en zorgt voor de volledige personeelsadministratie, de opdrachtgever hoeft slechts nog de werving, selectie en aansturing van het personeel te doen.

Een payrollorganisatie werkt met een omrekenfactor over het uurloon van de werknemer, deze is opgebouwd op basis van werkgeverslasten en een marge. Afhankelijk van de functie van de werknemer ligt deze omrekenfactor tussen de 1.62 en de 2.2. De omrekenfactor doet u ‘x’ het bruto uurloon.

Back To Top