Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen omtrent Personeels-Team.nl, uitzenden, werkgevers, werknemers, regelgeving en nog veel meer! Heeft u een andere vraag dan de vragen in deze FAQ? We horen graag van u!

Algemeen
Wat is detacheren?
Detacheren is het inlenen van personeel voor een langere periode. De ingeleende werknemer vervult een vaste functie binnen jouw bedrijf, terwijl het detacheringsbureau werkgever blijft van de werknemer.
Wat is het verschil tussen uitzenden, detacheren en recruitment?
Het verschil tussen uitzenden en detacheren is klein, maar zeker aanwezig. Recruitment is echter een totaal ander iets. Het meest voorname verschil tussen uitzenden en detacheren is de termijn en vastigheid van de uitzendkracht. Bij zowel uitzenden als detacheren heeft het bureau het personeel in dienst, daarbij doen zij de werving en selectie hiervan.

Lees meer
Wat is Payroll?
Payroll is het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap, waardoor jij alleen operationeel werkgever bent. De salarisadministratie, uitbetaling en verzekeringen worden geregeld door het payroll bedrijf. Een payroll bedrijf zorgt voor de werkgeverschap van jouw personeel. Dit gaat slechts over juridisch werkgeverschap, het operationeel werkgeverschap blijft van het bedrijf zelf.

Lees meer
Wat is recruitment?
Recruitment is het uitbesteden van de werving- en selectieprocedure. Het recruitmentbureau gaat voor jou op zoek naar de juiste werknemer en nemen alles uit handen. Wanneer de juiste werknemer is gevonden, komt deze in dienst in jouw bedrijf.
Wat is uitzenden?
Uitzenden is het flexibel inhuren van (extra personeel voor jouw bedrijf). De uitzendkrachten zijn in dienst van het uitzendbureau en blijven dit ook. Jij krijgt slechts een factuur voor de gemaakte uren.
Wat is werving en selectie?
Onder werving en selectie verstaan we alles wat hoort tot het vinden van nieuw personeel tot het tekenen van het contract. Hieronder valt het schrijven van een vacature, het publiceren/marketen van een vacature, het filteren van sollicitanten, de arbeidsvoorwaardengesprekken en de contractuele zaken.

Lees meer
Personeels-Team.nl
Waar kan Personeels-Team.nl mee helpen?
Personeels-Team.nl levert 'personeel op maat'. We kijken altijd naar de organisatie, zodat we de juiste werknemer in kunnen zetten. Dit doen we door een uitgebreid werving- en selectieproces en door goed in gesprek te gaan met de opdrachtgever. We kunnen helpen d.m.v. uitzenden, detacheren én recruitment.
Wat voor personeel levert Personeels-Team.nl?
Personeels-Team.nl levert voornamelijk personeel in de bouw, callcentermedewerkers, logistiek personeel of horeca- en eventpersoneel. Andere branches zijn altijd mogelijk, hierover zouden we graag met u in gesprek gaan!
Wat zijn de kosten van Personeels-Team.nl?
De kosten van Personeels-Team.nl verschillen per geleverde dienst. De omrekenfactor van uitzenden en detacheren liggen rond de 2.2. De recruitment fee ligt tussen de 15% en de 25%.

Lees meer
Regelgeving
Wat is de wet WAB?
De WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) is op 1 januari 2020 in werking getreden om een betere balans in de arbeidsmarkt te brengen. De Wet Arbeidsmarkt in Balans heeft gevolgen voor onder andere het ontslagrecht, de ketenregeling en de transitievergoeding. Ook worden oproepcontracten en de WW premies aangepakt, evenals payroll-organisaties.

Lees meer
Wat is ketenaansprakelijkheid?
De Ketenaansprakelijkheid (of WKA) maakt de aannemer van personeel aansprakelijk voor de niet betaalde loonheffingen. Wanneer een onderaannemer of uitzendbureau zijn loonheffingen niet betaald, kan de belasting dit bij de ‘bovenliggende’ partij in de keten komen halen.

Lees meer
Wat is opvolgend werkgeverschap?
Opvolgend werkgeverschap betekend dat de werknemer op dezelfde positie verdergaat wanneer deze redelijkerwijs dezelfde functie uitvoert bij zijn/haar nieuwe werkgever. Dit heeft betrekking tot de fase indeling, de contracten met bepaalde tijd, enzovoort. Opvolgend werkgeverschap gaat om de situatie waarbij de werknemer overstapt naar een andere werkgever.

Lees meer

Staat uw vraag hier niet tussen? Laat het ons weten!

Back To Top